Fysiofitness

Wat is Fysiofitness?

Onder fysiofitness wordt verstaan: het onder begeleiding van een fysiotherapeut, mensen fitness activiteiten laten verrichten, op een verantwoord niveau van belasting. Fysiofitness wordt gedaan in een circuit op apparaten die speciaal ontwikkeld zijn voor fysiotherapeutische interventies. Zodoende kunnen mensen van alle leeftijden, met of zonder lichamelijke beperking, veilig en verantwoord sporten. Fysiofitness is in het bijzonder geschikt voor:

  • Het begeleiden van mensen, die voor het eerst, of na lange tijd weer aan sport gaan doen.
  • Cardiofitness
  • Revalidatietraining
  • Blessurepreventie
  • Afvalprogramma’s

Wat kunt u van ons verwachten?

Om een goede training voor u te kunnen samenstellen, willen wij eerst een goed overzicht hebben van uw fysieke eigenschappen, wensen en trainingsdoelen. Dit gebeurt tijdens een intake van een uur waarbij we u, na een kennismakingsgesprek, blootstellen aan een uitgebreide testbatterij. In deze testbatterij komen verschillende zaken aan bod, zoals onder andere gewicht, bloeddruk, vetpercentage en spierkracht. Wanneer u deze testen hebt gedaan, maken wij een trainingsschema op maat en wordt u ingedeeld in een van onze Fysiofitness sportgroepen. In deze groepen ligt de nadruk op persoonlijke aandacht. Onze kleinschalige groepen (maximaal 4 personen) zorgen voor een ontspannen sfeer en voldoende ruimte voor individuele begeleiding. Op deze manier haalt u een optimaal effect uit uw oefeningen.

Hoe werkt het?

Fysiofitness wordt niet vergoed uit uw zorgverzekering. Door middel van aanschaf van een 10-rittenkaart kunt u 10 keer onder begeleiding komen sporten. Het opstellen van het trainingsschema, het monitoren van uw doelen en het afnemen van de effectmetingen zijn bij de prijs inbegrepen. Uiteraard behoort verlenging van de 10-rittenkaart tot de mogelijkheden. Fysiofitness vindt voorlopig plaats op maandagavond tussen 18:00 en 21:00 uur. Bij voldoende animo en in gezamenlijk overleg kan er uitgeweken worden naar andere dagen/tijden.

Waar kan ik terecht voor de behandeling?

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een intake, kunt u ons bereiken via het telefoonnummer 013-5344224 of e-mail info@fysiotherapeutgoirle.nl