KussenOpMaat: Hét maatwerk hoofdkussen

KussenOpMaat is in 2002 opgericht door fysiotherapeut Thijs van der Hilst. Aan de basis van het succes staat een algoritme dat precies kan berekenen welke vorm en hoogte een kussen moet hebben. Op basis van deze berekening worden deze kussens, na een eenvoudige meting, op maat gemaakt. Een speciale machine snijdt deze vorm uit een massief blok traagschuim. Dit “traagschuim” heeft als grootste voordeel dat er een perfecte drukverdeling ontstaat, zodat de nek volledig wordt ondersteund. In tegenstelling tot andere merken is het traagschuim erg zacht en reageert nauwelijks op temperatuur. Hierdoor blijft het ook in een koude slaapkamer comfortabel.

Niet alleen is het kussen een perfecte oplossing bij nekklachten en whiplashpatiënten, ook als u geen klachten hebt, is de juiste ondersteuning van de nek een onmisbaar element voor een gezonde nachtrust.

Het kussen is in twee maten verkrijgbaar:

  • 60 x 40 cm: dit is een normaal formaat hoofdkussen
  • 40 x 30 cm: dit is een reismodel hoofdkussen

Het normale formaat kussen (geschikt voor thuisgebruik) wordt geleverd in een luxe reistas. Het reismodel kussen wordt geleverd in een tasje waarin het kussen opgerold zit, zodat het erg weinig plaats inneemt in de bagage. De kussens zijn anti-allergisch en eenvoudig afwasbaar met water en zeep.

Hoofdkussen opmeten

Het is van groot belang dat uw hoofdkussen niet te hoog of te laag is. Een juiste hoogte en vorm van het kussen geven uw nek de gehele nacht een perfecte ondersteuning. Hierdoor komen de nekspieren en gewrichten goed tot rust. Om tot dit perfect passende kussen te komen, zullen een aantal punten moeten worden opgemeten. Voor het opmeten van uw hoofdkussen kunt u bij ons terecht.

Terug naar nieuwsoverzicht >