Medical taping bij hooikoortsklachten

Ook in onze praktijk!

Veel mensen hebben last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam op dat moment heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren, wat vervolgens een reeks van klachten geeft, zoals een loopneus, niesen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en vermoeidheid zijn vaak gehoorde problemen.

Hoe kan Medical taping bij hooikoorts werken?

Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er, via het zenuwstelsel, invloed worden uitgeoefend op de hulp ademhalingsspieren en het longgebied. Het meest ideale is om de tape vóór het hooikoortsseizoen aan te brengen. Wanneer u al klachten heeft, kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachtenperiode. Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Eén keer tapen kan al voldoende zijn om de rest van het hooikoortsseizoen klachtenvrij te zijn. Houden de klachten echter aan, dan kan vaker tapen een optie zijn.

Voor meer informatie over medical taping bij hooikoortsklachten kijk op de website https://www.fysiotape.nl/medical-taping/hooikoorts

 

Terug naar nieuwsoverzicht >