Re-Attach

Lichaam en geest moeten in balans zijn om je goed te voelen. Ze kunnen niet los van elkaar gezien worden. Wanneer emoties, spanningen of onverwerkte ervaringen de lichamelijke klachten, waarvoor u bij de fysiotherapeut bent gekomen, beïnvloeden, kan Re-Attach de behandeling aanvullen. Re-Attach wordt gezien als een onderdeel van de behandeling fysiotherapie.

Re-Attach richt zich op het optimaliseren van ontwikkeling. De Re-Attach therapeut faciliteert patiënten in de stress- en emotieregulatie en helpt hen om op eigen kracht weer samenhangend te kunnen denken. Er wordt gewerkt met denkopdrachten waarbij tegelijk, door de fysiotherapeut zacht op de handen wordt getrommeld. Door dit trommelen komt een hormoon vrij in het lichaam, wat ontspanning geeft.

Inhoudelijk wordt gewerkt aan het zelfbeeld, aan nare ervaringen en aan de emoties die in de weg staan. Ook kan de opdracht gegeven worden om zich de voorstelling van een gewenste situatie te maken. Door dit visualiseren vooraf, kan de opdracht beter uitgevoerd worden en de emoties zullen minder sterk zijn. Deze methode verbetert de prikkelverwerking in de hersenen en helpt hierdoor om beter overzicht en grip op het leven te krijgen.

Re-Attach biedt bovendien talloze mogelijkheden om ontwikkeling te activeren. De methode wordt toegepast bij kinderen en volwassenen die ondersteuning vragen of door willen groeien.

Enkele reacties van patiënten na een Re-Attach behandeling:

  • “Re-Attach helpt mij om rust in mijn hoofd te krijgen, hierdoor ervaar ik ook minder lichamelijke klachten”.
  • “Mijn emoties kan ik beter reguleren”.
  • “Ik sta steviger in mijn schoenen”.
  • “Mijn kind gaat met sprongen vooruit”.

Vergoeding

Re-Attach valt onder de vergoeding voor fysiotherapie. Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering en de soort aandoening of de therapie door de zorgverzekeraar wordt vergoed. Wij kunnen u hierover vooraf informeren.

Therapeut:

Loes Laarhoven