Fysiotherapie bij herstel na COVID-19

De meeste mensen die besmet raken met het coronavirus krijgen gelukkig weinig klachten. Maar soms kan het virus zorgen voor ernstige klachten. Mensen die een zware variant van Corona hebben gehad en die mogelijk in het ziekenhuis of zelfs op de Intensive Care zijn beland, hebben vaak begeleiding nodig bij de revalidatie. Onze therapeuten begeleiden u dan ook graag met fysiotherapie bij herstel na COVID-19.

Als u herstellende bent van het coronavirus kunt u merken dat het lastig is om dagelijkse activiteiten te hervatten. Hierbij kunnen bijvoorbeeld vermoeidheidsklachten of kortademigheid ervoor zorgen dat u niet de activiteiten kunt uitvoeren die u voorheen wel kon. Het is dus van belang om na herstel van het virus zo snel mogelijk op te starten met de revalidatie, zodat de dagelijkse bezigheden weer hervat kunnen worden.

Symptomen na coronabesmetting

Mensen die het coronavirus hebben opgelopen kunnen last blijven houden van de volgende restverschijnselen:

  • Longproblemen
  • Vermoeidheid
  • Gewricht- en spierklachten
  • Verlies van conditie en kracht
  • Psychische problemen

Door middel van fysiotherapie zorgen we ervoor dat we u weer op uw gewenste niveau van functioneren krijgen. Er wordt gestart met een intake en een basismeting om te kijken hoe fit u bent op dat moment. Aan de hand hiervan zullen we een op maat gemaakt trainingsprogramma voor u samenstellen op basis van uw wensen en doelen. Naast de trainingen zullen we u ook begeleiden in het opbouwen van uw dagelijkse activiteiten en u coachen op een actieve leefstijl. De frequentie van de trainingen is afhankelijk van uw individuele wensen en situatie, maar er wordt aangeraden om te starten met twee keer in de week. Mocht u niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan kunnen onze fysiotherapeuten ook bij u aan huis komen. Voor een optimaal herstel werken onze fysiotherapeuten samen met een diëtiste, ergotherapeut en uw eigen huisarts.

Vergoeding fysiotherapie bij herstel na COVID-19

Met een verwijzing van de huisarts of medisch specialist heeft u recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden. Mocht blijken dat u na 6 maanden niet volledig hersteld bent, dan kan de revalidatie eenmalig verlengd worden met een periode van opnieuw 6 maanden.

Onze COVID-19 revalidatie therapeuten

Charlotte Mons-van Dooren

Ingeborg Mannaerts

Gijs Vanhooren

Maak nu een afspraak

Alle specialisaties