Hand- en polstherapie

Uw handen en polsen zijn belangrijk voor het uitvoeren van werk, bij het sporten en andere alledaagse handelingen. Aandoeningen als peesontstekingen, artrose van de pols of duimbasis of zelfs traumatisch letsel kunnen u hierin enorm belemmeren. Uw hand en pols zijn complex gebouwd. Zij hebben een diversiteit van spieren, pezen en botten die beweging en kracht geven en de aansturing vindt plaats via diverse zenuwen. Samen zorgen zij ervoor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen. Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, overbelasting of slijtage kunnen er klachten ontstaan die u behoorlijk belemmeren bij de uitvoering van uw werk, sport of hobby. Een goede hand- en polstherapie behandeling kan uw klachten wegnemen of verminderen.

Wat doet een hand- en polstherapeut?

Een hand-polstherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut, die zich heeft toegelegd op de behandeling van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten en zenuwen van de hand, pols en arm. Kennis van specifieke aandoeningen, wondgenezing en een uitgebreide anatomische kennis van de hand en pols is hierbij vereist. Daarnaast heeft de hand- en polstherapeut kennis van de hand- en pols chirurgische operatietechnieken en herkent hij de mogelijke complicaties.

Braces en spalken

Een brace of een spalk kan deel uitmaken van de behandeling. Onze hand- en polstherapeut heeft de materialen en mogelijkheden om spalken op maat te maken. Na een operatieve ingreep is dit vaak nodig om het geopereerde gebied de rust te geven die nodig is voor het herstel van weefsels. In andere gevallen kan een spalk zinvol zijn om overbelaste gewrichten of pezen tijdelijk te ontzien en gelegenheid te geven om te herstellen.

Vergoeding hand- en polstherapie

Hand- en polstherapie valt onder de vergoeding voor fysiotherapie. Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering en de soort aandoening aan uw hand of pols of de therapie door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Wij kunnen u hierover vooraf informeren. Een afspraak bij de hand- en polstherapeut kunt u zonder verwijzing van de huisarts maken.

Onze hand- en polstherapeut

Ruud Rullens

Maak nu een afspraak

Alle specialisaties