Werkwijze fysiotherapie

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?

Benieuwd naar onze werkwijze? Dat leggen wij op deze pagina uit middels een stappenplan. Het kan namelijk zijn dat u van de huisarts of specialist een verwijsbrief voor fysiotherapie krijgt. U kunt echter ook rechtstreeks, zonder verwijzing, bij Fysiotherapie Van Iersel & Zandbergen terecht. In dat geval wordt bij de eerste afspraak door middel van een screening gekeken of uw klachten geschikt zijn voor behandeling door een fysiotherapeut. Indien nodig verwijzen wij u naar de huisarts.

1. Aanmelden

Aanmelden bij Fysiotherapie Van Iersel & Zandbergen kan telefonisch, per e-mail, WhatsApp of aan de balie van onze praktijk. U kunt ook het contactformulier op deze website gebruiken. U wordt behandeld bij ons op de praktijk of aan huis wanneer dit noodzakelijk is.

2. Eerste afspraak

De eerste afspraak gebruiken wij om een goed beeld van uw hulpvraag en klachten te krijgen. Dit gebeurt door een intakegesprek en lichamelijk onderzoek. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Indien mogelijk plannen wij de eerste keer een dubbele afspraak, zodat na de intake meteen de eerste behandeling kan plaatsvinden.

Wij adviseren u om het volgende mee te nemen naar de eerste afspraak:

  • Een identiteitsbewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort)
  • De eventuele verwijzing van de huisarts of specialist
  • Een handdoek

3. Diagnose en behandelplan

Na de intake stelt de fysiotherapeut de fysiotherapeutische diagnose en wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

4. Behandeling

Tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende behandelmethoden, afhankelijk van uw klachten en wensen. De behandelingen vinden plaats in de behandelruimte of in onze oefenzaal. Tussentijds en aan het einde van de behandelperiode, evalueren we of de behandeling en het behandelresultaat naar verwachting lopen.

5. Afronding

Bij afronding van het behandeltraject krijgt u advies dat is gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst. De huisarts of specialist kan schriftelijk geïnformeerd worden over het verloop van de behandeling.