Fysiotherapie in het water

Heeft u klachten aan bijvoorbeeld uw knieën, heupen, rug of schouders? En gaat bewegen daardoor steeds moeilijker? Dan kan dit uw dagelijkse leven vervelend beperken. U kunt dit verbeteren door te trainen in een oefenzaal of sportschool. Maar soms is dat te belastend en worden de klachten zelfs erger. Daarom geeft Fysiotherapie Van Iersel & Zandbergen “fysiotherapie in het water”. Een speciale therapie waarmee u op een minder belastende manier gewrichten soepeler maakt en conditie en spierkracht verbetert.

Waarom fysiotherapie in het water?

Fysiotherapie in het water is de ideale oplossing voor mensen met spier- of gewrichtsklachten, revalidatie na een nieuwe heup- of knieoperatie, neurologische aandoeningen of langdurig lichamelijk letsel. Maar ook voor mensen die graag onder begeleiding van een fysiotherapeut willen sporten. De therapie vindt plaats in verwarmd (32°C) water. Dat is aangenaam voor de spieren en de opwaartse kracht van het water maakt bewegen makkelijker. Gewrichten worden minder belast doordat u in het water “lichter” bent. Op deze manier gebruikt en versterkt u de spieren optimaal, zonder dat u extra klachten krijgt.

In groepsverband en individueel

Fysiotherapie Van Iersel & Zandbergen geeft fysiotherapie in het water zowel in groepsverband als individueel. De groepslessen duren één uur en bestaan uit maximaal acht personen. Tijdens de les worden diverse materialen gebruikt. De individuele les duurt 30 minuten en is minder intensief. Dit is speciaal voor mensen die minder belastbaar zijn en waarvoor een uur sporten te intensief is. De lessen worden gegeven op dinsdagochtend en donderdag- en vrijdagmiddag in het Laco zwembad “Waterspoor” in Goirle.

Voorwaarden fysiotherapie in het water

Bij fysiotherapie in het water is het verplicht badkleding te dragen. Daarnaast vragen wij patiënten met incontinentieproblemen om doeltreffende maatregelen te nemen. Voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel, is er een speciale rolstoel aanwezig welke het zwembad in kan. Mensen die zichzelf niet aan en uit kunnen kleden, dienen iemand mee te nemen om hen daarbij te helpen.

Lesdagen:

Dinsdag: 11:00-12:00 / 12:00-13:00

Donderdag: 12:30-13:30 / 13:30-14:30

Vrijdag: 12:30-13:30

Voor vragen over de lestijden en invulling van de zwemgroepen kunt u terecht bij onderstaande therapeuten.

Therapeuten

Ingeborg Mannaerts
Marloes Kaijen
Rein van Iersel