Fysiotherapie in het water

Heeft u klachten aan bijvoorbeeld uw knieën, heupen, rug of schouders en gaat bewegen daardoor steeds moeilijker? Dan kan dit uw dagelijkse leven vervelend beperken. U kunt dit verbeteren door te trainen in een oefenzaal of sportschool. In sommige gevallen is dat te belastend en worden klachten zelfs erger. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot “fysiotherapie in het water”. Een speciale therapie waarmee u op een minder belastende manier gewrichten soepeler maakt en conditie en spierkracht verbetert.

Wat is fysiotherapie in het water?

Fysiotherapie in het water is de ideale oplossing voor mensen met spier- of gewrichtsklachten, revalidatie na een nieuwe heup- of knieoperatie, neurologische aandoeningen of langdurig lichamelijk letsel. Maar ook voor mensen die graag onder begeleiding van een fysiotherapeut willen sporten. De therapie vindt plaats in verwarmd (31°C) water. Dat is aangenaam voor de spieren en de opwaartse kracht van het water maakt bewegen makkelijker. Gewrichten worden minder belast doordat u in het water “lichter” bent. Op deze manier gebruikt en versterkt u de spieren optimaal, zonder dat u extra klachten krijgt.

Groepsverband

Wij geven deze therapievorm in groepsverband. De groepslessen duren één uur en bestaan uit maximaal acht personen. Tijdens de les worden diverse materialen gebruikt. De lessen worden gegeven op dinsdagochtend en donderdag- en vrijdagmiddag in het Laco zwembad “Waterspoor” in Goirle.

Voorwaarden fysiotherapie in het water

Het is bij deze therapievorm in het water verplicht om badkleding te dragen. Daarnaast vragen wij patiënten met incontinentieproblemen om doeltreffende maatregelen te nemen. Mensen die zichzelf niet aan en uit kunnen kleden, dienen iemand mee te nemen om hen daarbij te helpen.

Lesdagen

  • Dinsdag: 11:00-12:00 / 12:00-13:00
  • Donderdag: 12:30-13:30 / 13:30-14:30
  • Vrijdag: 12:30-13:30

Vergoeding fysiotherapie in het water

Fysiotherapie in het water valt onder de vergoeding voor fysiotherapie. Het is afhankelijk van uw aanvullende verzekering en de soort aandoening of de therapie door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Wij kunnen u hierover vooraf informeren.

Onze fysiotherapie in het water therapeuten

Marloes Kaijen

Ingeborg Mannaerts

Gijs Vanhooren

Rein van Iersel

Maak nu een afspraak

Alle specialisaties